Nieuws

Gratis cadeaubonnen

Nieuws
25 APR 2022
Gratis cadeaubonnen
23-04-2022

Het Dr. Vaillantfonds stelt 125 cadeaubonnen van € 20 beschikbaar om senioren uit Westvoorne en Brielle kennis te laten maken met Voornes Opstapbus. Voor een uitje mét een bezoek aan een lokale ondernemer. Gezien de lastige coronaperiode kunnen ook zij onze steun hard gebruiken. Voornes Opstapbus is een mobiel ontmoetingspunt voor senioren, bedoeld om nieuwe contacten op te doen en fijne herinneringen te maken. De uitjes kenmerken zich door kleinschaligheid, men wordt thuis opgehaald en weer thuisgebracht, voor alle senioren zonder (WMO) indicatie of iets dergelijks en wordt uitgevoerd door enthousiaste vrijwilligers. Kortom, samen op stap voor meer plezier ook voor de lokale ondernemers!

Voornes Opstapbus is een initiatief van VVD-ers Monique Vermaat & Monique Hamstra. Wat begon als een unaniem aangenomen motie in de Gemeenteraad van Westvoorne is met een kleine startsubsidie van de gemeente uitgegroeid tot de oprichting van een onafhankelijk Stichting. Stichting Voornes Opstapbus werkt samen met het Nationaal Ouderenfonds en heeft het belangrijkste, enthousiaste vrijwilligers, aan zich verbonden. De bus heeft al een flink aantal uitjes gemaakt. Bijvoorbeeld naar de Keukenhof, het tuincentrum, een rondvaart op de Maasvlakte en het Sixties museum.  

Bijna alle Raadsleden hebben aangegeven een keer als vrijwilliger op de bus mee te willen gaan. Monique Vermaat: “Dat laat zien dat de Stichting en onze ouderen gedragen worden door onze gemeenschap, hoe bijzonder is dat? Als vertegenwoordigers van de samenleving is gekozen om alle Raadsleden en het voltalige College tijdens de Raadsvergadering van 20 april 2022 de eerste cadeaubonnen te overhandigen. Niet voor hen zelf maar een cadeaubon om weg te geven aan een persoon die dat kan gebruiken”.  De mensen van lunchroom en cadeauwinkel Bij Tante Agaath hadden de cadeaubonnen zeer feestelijk verpakt met een eigen gemaakt kaarsje. Wij hopen dat alle ontvangers het een mooi cadeau vinden en zullen genieten van een uitje naar keuze.

Monique Hamstra “Het doel van Voornes Opstapbus is om mensen een fijne dag te bezorgen. Onze chauffeurs en begeleiders staan klaar om deelnemers te ondersteunen, persoonlijke aandacht te geven en met elkaar in contact te brengen. De sfeer in de bus is enorm ontspannen en de dankbaarheid van de mensen is groot: dat zien wij terug in de feedback die wij krijgen. We merken soms dat er nog wat drempelvrees is bij mensen: met de cadeaubonnen hopen we die weg te nemen. Voor € 20 kunnen we ze een heel mooi uitje geven.”

We mogen namens het Vaillantfonds nog ruim 100 mensen uit Brielle en Westvoorne met een cadeaubon verblijden. Kent u iemand die u wilt aanmelden voor een cadeaubon van € 20 of wilt u de cadeaubon voor uzelf aanvragen? Neem dan contact op met coordinator Anneke Luijendijk via e-mailadres info@voornesopstapbus.nl.  Een overzicht van de nieuwste uitstapjes voor de maand mei is te vinden op voornesopstapbus.nl/meedoen/uitjes.